Sylwestrowe podboje ze Sznytem

Sylwestrowe podboje ze Sznytem

Zapraszamy na wyjątkową noc Sylwestrową w Warszawskim Sznycie. W górnej części naszej restauracji czekają na Państwa suto zastawione stoły, bufety oraz live cooking. Na dole parkiet taneczny w rytmach polskich szlagierów. Bawimy się w godzinach 20:00 - 03:00

Cena 500 pln od osoby zawiera:

Obok stołów zlokalizowana będzie stacja LIVE COOKING (3,5h) gdzie na oczach gości serwowane będą pierogi w różnych wariantach i odsłonach. Z wody czy smażone? Pierogi ruskie, z kapustą i grzybami, nadziewane jeleniem czy z cielęciną oraz sosy przygotowane na zamówienie – wszystko to według życzeń gości.

Rarytasy z polskiej wsi, pola i lasu, czyli Stół Swojskich Specjałów
*Chleb garowany na zakwasie kilkuletnim z siemieniem lnianym, orzechami, pestkami dyni i słonecznikiem, chleb żytni okrągły
*Wędliny tradycyjnie dymem wędzone: boczek, szynka, kiełbasa, kaszanka, salceson oraz smalec z jabłkiem i majerankiem
*Mieszanka marynowanych grzybów: kurka, maślak, borowik
*Rozmaite pikle i kiszonki
*Chrzan i ćwikła
*Do napitku wódka Chrzanówka i Chłopski bimber

Przystawki oczekujące w stole:
*Selekcja pieczywa z masłem i pasztetem z kurzych wątróbek
* Śledzie z Bornholmu w trzech odsłonach:
-na blinach gryczanych z ukwaszaną śmietaną i smażonym koperkiem
-marynowany w wiśniówce na buraku pieczonym w soli
-z kandyzowaną kiszoną kapustą i topinamburem
*Tatar wołowy – siekana nożem polędwica z byka, z marynowaną szalotką, grzybkami i listkami musztardowca
*Kruche sałaty z marynowaną gruszką, serem kozim twarogowym, borówkami i karmelizowanymi orzechami włoskimi

BUFET
Zimne przekąski:
*Tartinki na bagietce z pastami smakowymi: chrzanowa, fromage i szpinakowa
*Brokuły gotowane na parze pod sosem jogurtowo-serowym z grzankami
*Jajka nadziewane pasta truflową
*Sałata rzymska w vinegrette orzechowym z boczkiem smażonym w cząbrze, czerwoną fasolą i piklowaną szalotką
*Wolno pieczona pierś indycza z sosem kaparowym
*Sałatka z owoców morza z batatem, papryką i oliwą limonkową
*Krewetki tygrysie w chrupiącym cieście z majonezem kolendrowym

Bufet ciepły:
*Boeuf Stroganow z pieczarkami, pomidorami i natką pietruszki
*Pieczone w gęsim tłuszczu perliczki marynowane uprzednio w tymianku i przyprawach korzennych
*Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego marynowanego pieprzu
*Udziec jagnięcy w rozmarynie pieczony z sosem miętowo-pistacjowym
*Łosoś z chrupiącą skórką na sosie Bagna cauda
*Pęczotto z dynią piżmową i brunoise warzywnym dosmaczone redukcją z kwasu chlebowego ze śliwką wędzoną
*Francuskie kalibrowane ziemniaki konfitowane w kaczym tłuszczu
*Kopytka z wędzonym na sianie łąkowym twarogiem
*Warzywa grillowane z oliwą ziołową
*Tradycyjny żurek z jajem, kiełbasą i chrzanem

Na słodko:
* Jabłecznik z rodzynką królewską maczaną w nalewce dębowej
Wu-ze-tka
Mus z białej czekolady nadziewany marakują

Napoje i alkohole:

OPEN BAR
Kawa, herbata
Napoje bezalkoholowe: pepsi, pepsi max, tonic, 7up, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, sok porzeczkowy, sok grejpfrutowy, woda niegazowana

OPEN BAR ALCOHOL
Gin Beefeater
Rum Havana 3 y.o.
Wódka Ostoya
Whisky Ballantines Finest
Vermouth Benini słodki oraz wytrawny
Wino białe i czerwone
Piwo Tyskie
Piwo Książęce pszeniczne
Kieliszek Szampana o północy
Wiejski stół zaopatrzony w nalewki oraz wódkę

COCKTAILS NO-LIMITED
- Wódka sour�
- Whisky sour�
- Mint Julep�
- Daiquiri�
- Gin & Tonic�
- Tom Collins�
- Dry Martini�
- Milano Torino
�- Torino Rickey�
- Cuba Libre�
- Old Fashioned�
- Rob Roy

Ilość miejsc: ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń i opłata za uczestnictwo
Cena: 500 pln od osoby
Adres: Restauracja Warszawski Sznyt I ul.Senatorska 2
Tel: 609 608 010
Mail: kontakt@warszawskisznyt.pl

Nr konta do wpłat: 47114011400000289046001001 mBank S.A.
Restauracje Krawczyk I Sukiennice 6 I 50-107 Wrocław

Prosimy w tytule przelewu o dopisek:
Sylwester Imiona i Nazwiska osób uczestniczących w imprezie oraz nr telefonu kontaktowego.

*W przypadku potrzeby wystawiamy faktury VAT